НАЈАВА: пројекције филмова Турски гамбит и Државни саветник

У оквиру манифестације 7. ДАНИ СЛОВЕНСКЕ ПИСМЕНОСТИ И КУЛТУРЕ
Независни филмски центар “Ворки тим” Рума и Градска библиотека „Атанасије Стојковић“ Рума у сарадњи с Руским домом из Београда, приказују следеће филмове:

 

У суботу, 20. маја, у Великом холу Културног центра Рума, с почетком у 20 часова – ТУРСКИ ГАМБИТ, руски филм.

Редитељ: Џаник Фајзијев
Улоге: Јегор Бјеројев, Олга Краско, Владимир Иљин, Марат Башаров
Производња: Русија, 2005.
Трајање: 121 мин

Турски гамбит је снимљен према другој књизи о авантурама Ераста Петровича Фандорина, светског бестселер писца, и сценаристе Бориса Акуњина.
Наставак приче о професионалним изазовима и успесима младог титуларног саветника Ераста Фандорина одвија се у оквирима руско-турског рата 1877. године. Овога пута задатак амбициозног истражитеља је да открије шпијуна у руским редовима, који је већ неколико пута нанео велику штету руској војсци откривши Турцима важне ратне планове.

 

У недељу, 21. маја, у Великом холу Културног центра Рума, с почетком у 20 часова – ДРЖАВНИ САВЕТНИК, руски филм.

Режија: Филип Јанковски
Жанр: Трилер
Глумци: Никита Михалков … Кнез Пожарски
Олег Меншиков … Ераст Петрович Фандорин
Константин Хабенски … Грин
Марија Миронова … Јулија
Трајање: 124 мин

Руска империја крајем XИX века. Неко у сред Москве убија сибирског генерал-губернатора Храпова, а Ераст Петрович Фандорин добија задатак да открије убице.
Русија, крај XИX века. Сибирски генерал-губернатор Храпов бива убијен у возу, а човек који је последњи виђен с њим представио се обезбеђењу као Ераст Фандорин, државни саветник. Фандорин је имао задатак да пружи заштиту генерал-губернатору за време његовог боравка у Москви. Међутим, мали број људи је знао за тајни задатак државног саветника, а све су то чиновници вишег ранга. Ко је искористио име Ераста Фандорина? Ко је оставио бодеж у купеу губернатора Храпова? Чији су иницијали „БГ“ нађени на истом бодежу? С доласком из Петербурга једног од водећих људи полиције, кнеза Пожарског, радња се све више компликује…

Техничка подршка: КЦ Рума

Улаз је слободан.

Добродошли!

 

 

 

 
ДРЖАВНИ САВЕТНИК, руски филм

улаз слободан

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *