Освећени темељи храма Преподобне мајке Ангелине на Каблару (Бановци, Дунав)

У пету недељу по Васкрсу, недељу Самарјанке, 14. маја 2017. године, у 17 часова, Епископ сремски Господин Василије је осветио темеље будућег храма који ће бити посвећен преподобној мајци Ангелини. У овом молитвословљу, Епископу су  саслуживали протојереј-ставрофор Миле Јокић, архијерејски намесник старопазовачки,  јереј Петар Тривуновић (Епархија бачка)  и протођакон Слободан Вујасиновић.

Молитвено су учествовали и сви свештеници архијерејског намесништва старопазовачког, као и многи свештеници Епархије сремске и других Епархија, а такође и многобројни верни народ. Захваљујући Општини Стара Пазова на челу са господином Ђорђем Радиновићем, започет је овај храм у славу Бога Живога „у којем ће се крштавати, венчавати и Литургије Свете служити“ , како је то у беседи истакао Епископ сремски Господин Василије.

Након обреда освећења темеља новога храма за  Епископа, свештенике и сав окупљени народ  припремљена је вечера. Захваљујемо вредном оцу Слађану на труду, пажњи  и љубави ових година, а посебно данашњега дана  у којем се пише нова страница историје Епархије сремске и Српске Православне Цркве.

ђакон Светогор Сандић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *