Врбица у Крушедолу и Бешки

У селу Крушедолу вероучитељ Горан Груловић је заједно с децом, која похађају наставу веронауке, био на Светој Литургији коју је служио отац Петар Јованчевић, старешина храма Сретења Господњег у Крушедолу. Пошто је оцу Петру Лазарева субота крсна слава, деца су дошла да заједно са свештеником принесу молитву и благодарење Господу.

На Литургији деца су се причестила, а затим је у беседи свештеник присутном народу одржао беседу о значењу празника Врбице, осветио врбове гранчице и поделио их присутнима. Уследила је Литија око храма у спомен Уласка Господа Исуса Христа у Јерусалим.

Послеподне је у Бешки  одслужено вечерње богослужење у спомен Христовог уласка у Јерусалим на коме је било присутно мноштво верујућих и деце. Служили су протојереј-ставрофор Брацо Санчанин и протојереј Мирослав Дамњановић. Вероучитељ Горан је заједно с децом одговарао на јектеније свештеника, као и присутни богослови и теолози наших богословских школа. Пре почетка Вечерњег, освећење су врбове гранчице и уследила је Литија око храма Ваведења Пресвете Богородице у Бешки.

Лепота вере у васкрсење и живот се огледала на лицима присутних. После вечерњег богослужења прота Мирослав Дамњановић је све присутне помазао светим јелејем, а протојереј-ставрофор Брацо Санчанин се обратио присутнима беседом.

вероучитељ Горан Груловић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *