Света Литургија на празник Цвети у храму Свете Петке у Новој Пазови

Празник Свечаног  уласка Господа Исуса Христа у Јерусалим са прославом је почео у суботу , 8.априла 2017.године, Вечерњим богослужењем у 18 часова у храму Свете Петке у Новој Пазови. На Цвети, у недељу 9.априла 2017.године,  Литургију су служили протојереј-ставрофор Миле Јокић, архијерејски намесник старопазовачки и ђакон Светогор Сандић. Предивно и торжествено је појао хор „Свети владика Николај Српски“ на челу са проф.музике диригентом Тамаром Пајдић. Иначе, овај хор ће учествовати на традиционалном Васкршњем концерту црквених хорова, на Васкрс увече , у храму Светог Саве у Београду.

Протојереј-ставрофор Миле Јокић је пред причешће поучио децу о молитви, и о ПричешћивањуСветим Тајнама. Ученица петог разреда, Виолета Јовановић је прелепо рецитовала песму „Радосна молитва“ и изнела пример каква треба да буде наша молитва. Светој Чаши су приступили многи ученици који иду у ОШ“Растко Немањић-Свети Сава“ у Новој Пазови, али и нека деца која још нису села у школске клупе. Упркос рекреативним екскурзијама које се обављају у овом периоду, и разним активностима које деца похађају, у храму Свете Петке се овог прекрасног дана и празника причестило скоро 250-оро деце. Као и увек  у овом храму, сва деца су добила понеки слаткиш, после Литургије. Вероучитељи Димитрије Милановић, Бранка Јованчевић, и ђакон Светогор Сандић, позивали су ученике овог места да долазе у храмове на Причешће, претходно их поучавајући и учећи свему  што је добро и корисно за њихово спасење.

Молимо се Господу, и жарко желимо да у свим храмовима наше Свете Цркве имамо што више деце која ће се чешће причешћивати на радост, здравље и спасење.

ђакон Светогор Сандић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *