Одржан Братски састанак свештенства Архијерејског намесништва румског у Кленку

У храму Преноса моштију светог оца Николаја у Кленку, на дан када наша Света Црква прославља празник Благовести, служен је акатист Светом мученику Кнезу Лазару, с почетком у 18:00 часова.

Поред верног народа, акатисту, којим је началствовао архијерејски намесник и парох румски протојереј Сретен Лазаревић, присуствовали су и свештенослужитељи Архијерејског намесништва румског.

Одмах по завршетку акатиста уприличен је Братски састанак свештенства, чији је домаћин, овога пута, био јереј Владимир Ђурић, парох кленачки. Састанак је молитвом отворио архијерејски намесник румски протојереј Сретен Лазаревић, а затим се приступило отварању тачака дневног реда.

У оквиру прве тачке разговарало се о наступајућим Васкршњим празницима, док се друга тачка тицала могућности и начина служења свакодневних богослужења (јутарњег и вечерњег) без присуства појца. О правилима богослужења свештеника у таквим и сличним ситуацијама говорио је јереј Бранислав Мишковић

Како је време одмицало, отварала су се и друга важна питања из свештеничке праксе, а посебно радује чињеница да је, поред велике посећености, састанак протекао уз велику заинтересованост присутних свештеника да изнађу одговоре на све изазове које им различите ситуације доносе.

По завршетку разговора, уследила је Трпеза љубави коју је за све присутне припремио домаћин сабрања, јереј Владимир Ђурић, уз помоћ својих парохијана.

У наставку послушајте беседу којом се, након акатиста, окупљеном народу обратио архијерејски намесник и парох румски протојереј Сретен Лазаревић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *