Исповест и причешће свештенства и вероучитеља архијерејског намесништва сремскомитровачког

У среду, 5. априла 2017. године Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије служио је Свету архијерејску Литургију Пређеосвећених Дарова у храму Св. Кирила и Методија у Сремској Митровици. Саслуживали су му протонамесник Радослав Радовановић, јереј Бранислав Дивљак, протођакон Слободан Вујасиновић и ђакон Душко Марковић.

За време Литургије исповедили су се и причестили активни и пензионисани свештеници и вероучитељи архијерејског намесништва сремскомитровачког, монаси манастира Шишатовац, Врањаш и Кувеждин као и велики број верног народа. Исповедник је био архимандрит Стефан Вучковић, настојатељ манастира Велика Ремета.

После Свете Литургије и пригодне беседе Његово Преосвештенство одликовао је госпође Тамару Пајкановић, Слободанку Арамбашић, Снежану Бисерчић, Миру Симеуновић и Мицу Петровић орденом Св. мајке Ангелине који се додељује мајкама које су родиле више деце.

Трпеза љубави приређена је у свечаној сали Српског дома где су одржали предавање јереји Миљан Лапчевић на тему”Светиња брака и породице” и Александар Балиновић на тему ”Евхаристијска брачна заједница”.

По благослову Његовог Преосвештенства Епископа сремског Господина Василија домаћин за наредну годину биће протонамесник Предраг Симић, парох босутски.

текст и фотографије – протојереј-ставрофор Саво Ракита, архијерејски намесник сремскомитровачки и старешина храма Св. Кирила и Методија)

2 thoughts on “Исповест и причешће свештенства и вероучитеља архијерејског намесништва сремскомитровачког

  1. Љиљана Ћуић

    Човек је сујетан. Свештеници отуђени, углавном: ” виде трун …”
    Љубав је највећа!
    Гордост често прераста у охолост.
    “Није знање знање знање знати, већ је знање знање дати.”
    Пропагирати љубав а
    Свештеници

    1. Radio Srpski Sion Post author

      Поштована Љиљана, пре свега хвала Вам што нас пратите. Слажемо се да постоји сујета и отуђеност код људи. Свештеници су, такође, људи. Слажемо се и у томе да је љубав највећа и најјача сила која постоји. Уосталом, Бог је љубав. Срећом, Господ нас је обдарио способношћу да љубимо једни друге. Стога, имамо могућност да победимо сујету и отуђеност, на првом месту код нас самих.

      Свако добро од Господа,
      жели Вам редакција радија “Српски Сион”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *