Света Архијерејска Литургија Пређеосвећених дарова у храму Светих архангела Михаила и Гаврила у Буђановцима

У среду, 22. марта 2017. године, на празник Светих 40 мученика Севастијских, с почетком у 9:30 часова, служена је Света Архијерејска Литургија Пређеосвећених дарова у храму Светих архангела Михаила и Гаврила у Буђановцима. Литургијом је началствовао Његово Преосвештенство Епископ сремски Василије, коме је саслуживало више свештенослужитеља.

У току Литургије, уприличена је и Света тајна исповести и причешћа за целокупно свештенство и све вероучитеље Архијерејског намесништва румског. Том приликом, за исповедника је одређен протојереј-ставрофор Лазар Ерић, пензионисани парох крчедински.

На самом почетку, прочитана је молитва пред Свету тајну исповести, а у току свете Литургије свештеници и вероучитељи румског намесништва, благословом епископа, приступали су овој Светој тајни. На крају су сви они, као и већи број верника буђановачке црквене заједнице, са својим епископом, приступили Светој тајни причешћа.

Ово је, свакако, био радостан дан за све вернике при храму Светих архангела Михаила и Гаврила у Буђановцима, а посебно за њиховог пароха, јереја Ђорђа Санчанина, који је припремио Tрпезу љубави за све свештенике, вероучитеље и госте.

На крају свете Архијерејске Литургије Пређеосвећених дарова Епископ Василије се поучним речима обратио свештенству, вероучитељима и верном народу.

Беседу Његовог Преосвештенства, изјаву јереја Ђорђа Санчанина, као и текст о сарадњи свештеника и вероучитеља, који је написао и, за Трпезом љубави, прочитао вероучитељ ОШ Вељко Дугошевић из Руме Маринко Симић, послушајте у прилогу.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *