Света архијерејска Литургија у Платичеву

У другу недељу Великог и Часног Васкршњег поста (12.3.2017. године), која се још назива и Пачиста, Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије началствовао је Светом Архијерејском Литургијом у Храму светог архангела Гаврила, у Платичеву.

Осим верног народа, који се окупио у великом броју да дочека свог Архијереја, Његовом Преосвештенству саслуживало је више свештенослужитеља, а за певницом су појали богослови и вероучитељи Архијерејског намесништва румског.

Посебну радост свима, који су присуствовали овом литургијском слављу, причинио је и велики број деце, која су се, заједно са својим родитељима и вероучитељима, сјединила с Васкрслим Христом у Светој тајни Причешћа.

На самом крају Свете архијерејске Литургије, Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије обратио се присутном народу нагласивши важност живота у заједници, коју можете послушати у прилогу.

Да све прође у духу хришћанског заједништва и љубави побринуо се и домаћин овог литургијског сабрања, старешина Храма светог архангела Гаврила у Платичеву, јереј Зоран Петровић. Он је позвао све присутне да се придруже Његовом Преосвештенству и осталим свештенослужитељима и узму учешћа у Трпези љубави која је, тим поводом, припремљена у ресторану „Касина“ у Платичеву.

 

фото: Владимир Стаменковић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *