Изложба примењених ручних радова домаће радиности у Сусеку

У понедељак, 6. марта 2017. године у Сусеку са почетком у 12 часова, отворена је изложба примењених ручних радова домаће радиности, веза и рукотворина, као и колача по “бакиним рецептима”. Организацију ове изложбе у знаку народног предања и стваралаштва предводило је Удружење жена “Велико срце” из Сусека. На челу овог удружења налази се госпођа Бојана Апић, која је отворила ову етно-изложбу и пожелела добродошлицу свима. Забележено је присуство разних удружења и гостију излагача подунавског краја Срема – из Луга, Визића, Баноштора, Черевића и Беочин села, као и мноштва народа који је дошао да се упозна са незаборављеним вредностима наше традиције. Отварање ове изложбе пропраћено је учешћем млађих ученика ОШ “Јован Поповић” у Сусеку који су припремили пригодну приредбу у част свим женама, као и наступом сусечког фолклорног састава који је подсетио присутне на традиционалну игру и песму.

Удружење жена “Велико срце” из Сусека основано је 2008. године, баве се хуманитарним радом сходно својим могућностима и чувањем традиције овог краја тако што љубав према старим занатима неће предати забораву него ће пренети на своја поколења. То најбоље и конкретно показују часови етно-радионице у локалној школи које држе даме из овог удружења с циљем да образују и упуте децу на све видове традиционалне делатности.
Стога, остаје позив свим људима добре воље који желе да сарађују или помогну овом колективу у настојању да се очува национални и културни идентитет.
Контакт и информације о Удружењу жена “Велико срце” из Сусека:
линк веб-странице: http://www.veliko-srce.iz.rs/
линк фејсбук-странице: https://web.facebook.com/veliko.srce.susek/?fref=ts
текст:
јереј Немања Теофиловић, парох сусечки
фотографија:
Александра Теофиловић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *