Света Архијерејска Литургија на празник Светог Теодора Тирона у манастиру Ново Хопово

Његово Преосвештенство Епископ сремски Г. Василије началствовао је Светом Архијерејском Литургијом 4. марта 2017. године, на празник Светог Теодора Тирона, у манастиру Ново Хопово, где се и чувају нетрулежне мошти овог великог ранохришћанског светитеља. У препуном манастирском храму, Његовом Преосвештенству саслуживало је више свештеника, свештеномонаха и ђакона.

Као и ранијих годинa, на овај велики празник, у Светој Архијерејској Литургији учествовала су и деца са сметњама у развоју и инвалидитетом, сабрана из неколико школа у Београду, којима је, овог пута, превоз и боравак у манастиру омогућило „Светосавско звонце“.

Свакако, круна овог величанственог сабрања била је када су се сва она, као и већина присутних верника, сјединила с Васкрслим Христом у Светој Чаши. Пред сам крај Литургије освећен је и пререзан славски колач, а одмах по завршетку, Преосвећени Епископ се, с амвона, обратио мноштву народа, који га је пажљиво слушао.

По изласку из храма, Његово Преосвештенство Епископ сремски Г. Василије провео је извесно време дружећи се с пристиглом децом у манастирској порти, поделивши им том приликом и благослове у виду иконица Светог Теодора Тирона.

Да све прође у духу хришћанског заједништва и љубави побринуо се и игуман манастира Ново Хопово, високопреподобни архимандрит Павле, припремивши Трпезу љубави за све присутне.

У прилогу послушајте беседу Његовог Преосвештенства Епископа сремског Г. Василија.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *