Др Милош Весин: Хришћанство и психотерапеутика

Протојереј-ставрофор др Милош Весин из Чикага био је 17. фебруара 2017. године гост „Љубљанских духовних вечери“, у организацији Црквене општине у Љубљани и Културно-просвјетног центра „Свети Кирило и Методије“, и том приликом одржао је предавање на тему „Хришћанство и психосоматика“.

Госта из Америке је, бројној љубљанској публици окупљеној у Парохијском дому, представио Његово Високопреосвештенство Митрополит загребачко-љубљански др Порфирије, који је рекао да је отац Милош, поред тога што је свештеник у Чикагу и професор на Богословском факултету у Либертивилу, где предаје пастирску психологију и омилитику и води студентски хор, пре свега свештеник и сведок Јеванђеља Христовог и речју и дјелом. Митрополит је навео да је он у јавности познат по својим текстовима и беседама, али и да је један од оних који је често био посредник између многих добрих људи из Америке и наше Цркве и народа, као да су бројни наши сународници помогнути управо посредством оца Милоша.

Уследило је, потом, скоро једноипочасовно веома интересантно предавање у коме је отац Милош Весин оригиналним приступом помогао сабранима да уђу у тајну људске личности и да разумију однос између тијела, душе и духа. Он је показао да су поремећени односи унутар ових чинилаца најчешћи узрок мноштва проблема човјекове личности. Ово је поткрепио примерима из светог Јеванђеља и светоотачке литературе, као и научним достигнућима и истраживањима модерне психологије, али и бројним живим примерима из личног искуства у пастирском раду.

Извор: Митрополија загребачко-љубљанска

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *