Покладно вече свештенства старопазовачког намесништва

У недељу  Месопусну, 19.фебруара 2017.године, свештенство са супругама, старопазовачког намесништва се сабрало у храму Преноса моштију Светог оца Николаја у Белегишу.

Вечерње богослужење је почело у 17 часова, служио је протојереј Срђан Ђурђевић из Старе Пазове, а за певницом су појали јереји: Бојан Мијановић из Пећинаца, Александар Класнетић из Нових Бановаца, Сава Мишановић и Предраг Антонијевић из Нове Пазове. После Вечерњег богослужења о важности поста,покајања, љубави, милосрђа  беседио је протојереј Срђан Ђурђевић. Отац Срђан се јавио да буде домаћин сабрања следеће године у храму Светог пророка Илије у Старој Пазови.  Овогодишњи домаћини трпезе љубави били су протојереј Александар Цвитановић и јереј Слађан Видаковић из Старих Бановаца, на чему им неизмерно благодаримо. Протојереј-ставрофор Миле Јокић, архијерејски намесник старопазовачки, у име свих присутних, пожелео је Његовом Преосвештенству Епископу сремском Господину Василију добро и крепко здравље,и још много година да проведе на трону Епископа сремских, брижно  бдијући и пазећи о душама поверене му пастве.

Ово лепо и похвале достојно сабрање у старопазовачком намесништву је „спој случајности и традиције“- како то мудро рече протојереј-ставрофор Миле Јокић.

„Ако нешто постоји једну годину, онда је то за неке покушај; ако нешто траје две године,онда је то случајност; а ако нешто траје три или четири године, онда то прелази у освештану традицију“, речи су нашег архијерејског намесника старопазовачког, протојереја-ставрофора Мила Јокића.

Ево, четврта је година како се свештеници и ђакони са супругама окупљају у храмовима старопазовачког  намесништва у недељу Месопусну, и  молитве узносећи, у покајању, миру и љубави дочекују Велики пост, а ова традиција ће се наставити и наредних година.

текст и фото: ђакон Светогор Сандић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *