Част је наша имовина, знање је наше оружје

Министар Ђорђевић: – Вечерас смо показали дубоку везу која постоји између Војске, Цркве и народа. Порука коју желимо да пошаљемо је да су Војска и Црква уз свој народ, а да је за Војску Србије образовање најјаче оружје.

Светосавски дани у српском војном школству, свечаност у организацији Универзитета одбране и Телевизије Храм, одржана је 28. јануара 2017 године у крипти храма Светог Саве на Врачару. Свечаности су присуствовали Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј, министар одбране г. Зоран Ђорђевић, генерали и официри Војске Србије, свештенство и многобројни грађани. Према речима Патријарха српског значај манифастација попут Светосавских дана у српском војном школству је огоман. -Први пут после много година овако свенародно прослављамо Светог Саву, поручио је Патријарх.

Кадети Војне академије и Медицинског факултета Војно медицинске академије, ученици Војне гимназије и Средње стручне војне школе, као и полазници Класе слушалаца за резервне официре учествовали су у уметничком програму сценским, соло и хорским наступима.

Начелник Војне академије генерал-мајор Горан Зековић подсетио је на историјски ток војног школства и поручио: -Вечерас младост војних школа показује своје таленте, показује како се воли земља у песми, стиху и беседи и уверава нас да је спремна да то и докаже у сваком моменту на бранику отаџбине, у свом будућем позиву.

Министар Ђорђевић је изјавио да је је свечаност Светосавских дана у српском војном школству показала дубоку везу која постоји између Војске, Цркве и народа. -И наредних година ћемо наставити ову традицију. Вечерас смо увидели да су и грађани показали велико интересовање за овакве догађаје. Порука коју желимо да пошаљемо је да су Војска и Црква уз свој народ, а да је за Војску Србије образовање најјаче оружје, поручио је министар одбране.

Извор: ТВ Храм

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *