Савиндан у Храму Силаска Светог Духа на апостоле

На празник првог српског архиепископа, Светог Саве, празничном Литургијом у Храму Силаска Светог Духа на апостоле у Руми началствовао је архијерејски намесник румски, протојереј Сретен Лазаревић. У Храму препуном деце, свечарској атмосфери, као домаћин, допринео је и старешина Храма Силаска Светог Духа на апостоле, јереј Душан Вишекруна, али и румски вероучитељи који су увеличали празник својим појањем.

Након прочитаног Јеванђеља, светосавску беседу произнео је протојереј Сретен Лазаревић, архијерејски намесник румски, нагласивши том приликом значај живота и дела Светог Саве за нас данас.

Велики број деце који је примио Свету тајну Причешћа и тиме се сјединио са Васкрслим Христом учинио је да овај велики радосни празник постане још радоснији.

Након Литургије освећени су и преломљени славски колачи, а куме овогодишње Славе су биле Соња Пајић и Миланка Ћенановић.

Како нам већ и традиција налаже, за сам крај, најмлађи учесници улепшали су празник рецитацијама о Светом Сави, после чега су им подељени пакетићи.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *