Братски састанак у Шиду

Дана 28. децембра 2016. године у канцеларији архијерејског намесника шидског у Шиду одржан је братски састанак свих парохијских свештеника архијерејског намесништва шидског на челу са својим архипастиром Његовим Преосвештенством г. Василијем, Епископом сремским, и протом-ставрофором Радомиром Мишићем, архијерејским намесником шидским. Тема сабрања је била мисионарски рад свештенства и духовна брига око сваке парохије и сваког парохијана као (члана) дела Цркве Христове и Тела Христовог.

Његово Преосвештенство је истакао посебно своју бригу као духовног родитеља и архипастира Богом чуване Епархије сремске и говорио о искушењима која данашње време доноси деци и њиховом духовном узрастању као и сећању на прогнане Србе и Српкиње из свих крајева захваћеним ратним дејствима у Србију.

Стављајући акценат на мисионарску делатност парохијских свештеника и поучавајући родитељском речи нагласио је колико је важност да се парохијани поучавају у вери, по речима Јевађеља добрим примером Пастира. Говорећи о градитељској делатности поред мноштва обновљених храмова у Богом чуваној епархији сремској и о плану њиховог троносања (великог освећења) у 2017. години, на овом сабрању је дат увид у изградњу новог храма посвећеног Светој Марији Магдалини на Банстолу (Чортановци) – сећању на све пострадале Србе и Русе кроз протекла времена чије кости почивају на овим просторима. У братском дијалогу говорећи о тренутним текућим проблемима и превазилажењу истих, са којима се сусрећемо на парохијама, сабрање је завршило благодарећи Богу на духовну надградњу и утемељење у вери парохијских свештеника, окупљених око свог Епископа као Главе Цркве Христове.

јереј Милан Пршић, парох шидски

Извор: Епархија сремска

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *