Одржана промоција књиге “Српско срце Јоханово” у КЦ-у Рума

Синоћ, 25. 12. 2016. године, у 18 часова, имали сте прилику да на таласима Епархијског радија “Српски Сион” чујете уживо укључење из студија, аутора књиге “Српско срце Јоханово”, Веселина Џелетовића. Господин Џелетовић говорио је о теми књиге, надахнућу које је имао док ју је писао, као и мотивацији да то учини.

Исте вечери, с почетком у 19 часова, у организацији СПЦО Рума, Храма Силаска Светог Духа на апостоле, одржана је и промоција књиге “Српско срце Јоханово” у Великом холу КЦ-а Рума, којој су присуствововали архијерејски намесник и парох румски, протојереј Сретен Лазаревић, као и старешина храма Силаска Светог Духа на апостоле, јереј Душан Вишекруна. Догађај су отворили ученици четвртог један разреда ОШ “Душан Јерковић”, Михајло Вујичић и Ивана Репајић песмама “Суза Косова” и “Косовски божури”

Прво је о књизи говорио господин Слободан Росић, менаџер удружења писаца “Поета”, наводећи њена бројна издања, преводе на различите светске језике и промоције које су до сада имали. Након тога, реч је препустио аутору, господину Џелетовићу, који је с присутнима поделио потресну причу о трговини органима на Косову, истакавши то као стравичан проблем, на који многи затварају очи. На самом крају, аутор је радо потписивао књиге присутним Румљанима.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *